150 dönüm gül bahçesi kuruldu

İlçemiz Bor'a bağlı Bereket köyünde, 150 dönüm arazi üzerine gül bahçesi kuruldu.

ÖZEL HABER 10.08.2021, 09:58
150 dönüm gül bahçesi kuruldu

Gazetemize özel açıklamalar yapan işletme sahibi Rama Çavuş, hasat ettikleri gülleri şimdilik Türkiye'nin bir kaç iline gönderdiklerini ve hedeflerinin başta ülkemizin tamamı olmak üzere yurt dışına da gül göndermek olduğunu söyledi.

Aslen Suriyeli olan Rama Çavuş, Ziraat Mühendisliği öğrencisi olduğunu belirterek, "Niğde'nin Bor ilçesinde gül bahçesi kurarak yetiştirmeye başladık. Ailecek burada çalışıyoruz. İlk olarak bu işi Tarsus'ta yapmaya başladık. Fakat orada arazi alanları bir hayli küçük olduğu için buraya taşındık. Türkiye'de yaklaşık 6 yıldır, Bor'da ise, 1 yıldır bulunuyoruz. Babam araştırıp bu tarz bir işin bu bölgede olmadığını öğrenince şirketimizi buraya kurmaya karar verdi." dedi.

150 DÖNÜME GÜL BAHÇESİ KURULDU

Kurulan alanın büyüklüğü hakkında bilgilere veren Çavuş, "Burada 150 dönümlük bir arazide dikim yaptık. Ürünlerimizin hasatına başlamış bulunuyoruz. Hasat ettiğimiz gülleri ilk olarak kurutuyoruz. Aynı zamanda üretilen güllerden reçel yapıp satıyoruz. Daha sonra da gül yağı ve gül suyu olarakta satmayı düşünüyoruz. Başta Mersin olmak üzere, Türkiye'nin 5-6 iline gönderiyoruz. Şimdilik bu şekilde devam ediyoruz ama ilerleyen zamanlarda tüm Türkiye başta olmak üzere, diğer ülkelere de ihracat yapmayı hedefliyoruz. " diye konuştu.

20 KİŞİ MEVSİMLİK OLARAK ÇALIŞIYOR

İstihdam konusuna da değinen Rama Çavuş, ihtiyaca göre çalışan sayısının arttığını belirtti. Çavuş; "Şuanda 20 tane mevsimlik işçimiz bulunuyor. İhtiyaçlara göre bu sayı daha da artıyor. Zamanla işimizi büyüttükçe daha fazla kişinin istihdam edilmesini sağlayacağız." şeklinde konuştu.

"GÜL YAĞI FABRİKASI KURACAĞIZ"

Şuanda yeni kurulan bir işletme olduklarını ve ilerleyen zamanlarda gül yağı fabrikası kuracaklarını söyleyen Rama Çavuş; "Şuanda gül yağı üretmiyoruz fakat, bu ilerleyen zamanlarda olacak. Daha sonra gül yağı fabrikası kurmayı düşünüyoruz. Fabrikayı kurup gül yağı üretmeye başladığımızda bu yağlar, kozmetik başta olmak üzere bir çok alanda kullanılacak." dedi.

"BURADA TEK SIKINTIMIZ SU"

Gül bahçesinin oluşturdukları alanın çok güzel olduğunu belirten işletme sahibi Çavuş, "Bulunduğumuz alan çok güzel. Fakat burada en büyük sıkıntımız su. Burada su çok az ve çıkarması da bir hayli zor oluyor. Çıksa bile zaten tuzlu ya da gazlı olabiliyor. Tek sıkıntımız burada sadece su konusu. Onun haricinde çok şükür hiç bir sıkıntımız bulunmuyor." ifadelerini kullandı.

Haber: Oğuz Eser

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)