Baran: "Söz vermiştik, yerine getirdik!"

Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, seçim öncesinde verdikleri sözlerin bir yenisini daha hayata gerçekleştirdiklerini belirtti.

ÖZEL HABER 04.05.2021, 13:19 04.05.2021, 13:24
Baran:



Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, seçim öncesinde verdikleri sözlerin bir yenisini daha hayata gerçekleştirdiklerini belirtti.

Başkan Baran, yaptığı açıklamada TOKİ genelindeki içme suyu hatlarını değiştirdiklerini ve çok kaliteli bir suyu vatandaşlarla buluşturduklarını söyledi.

BARAN: "BENİM İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN"

Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, seçim öncesinde TOKİ'de yaşayan vatandaşlara temiz içme suyu sözü verdiklerini ve bu sözünü yerine getirdikleri için çok mutlu olduklarını açıkladı. Başkan Baran, yaptığı açıklamada; "Seçim zamanından beri gerçekten önem verdiğim, en çok şikayet ve talep gelen konulardan biride TOKİ'deki içme sularıyla ilgiliydi. Bugün itibariyle bu sorunu ortadan kaldırmış bulunuyoruz. Bu zamana kadar TOKİ'deki evlerde kullanılan sular üç farklı noktadan çeşmelere geliyordu. Bu su, Pınarbaşı mevkiindeki, Mehmetçik mahallemizdeki ve bu bölgede bulunan kükürtlü su dediğimiz kuyularımızdan gelen suların birleşimiydi." dedi.

"BOR GENELİNDE HATLARIMIZI YENİLEDİK"

Başkan Serkan Baran, 2019 yılından itibaren Bor genelindeki içme suyu hatlarının yenilenmeye başladığını hatırlatarak; "Bor Belediyesi olarak ilçemiz genelindeki asbestli boruları düktil borularla değiştirmeye devam ediyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız halen devam ediyor. Bor genelindeki asbestli boruların %85'inin değiştirilme işlemini tamamlamış bulunuyoruz. Bunların en önemli ayaklarından birisi de TOKİ  idi. TOKİ'de gündüzleri saniyede 35 litre, geceleri de 22 litre su tüketiliyormuş gibi gözüküyordu. Bu asbestli boruların olduğu dönemdeydi. Biz bu asbestli boruların sağlıklı düktil borularla değiştirme işlemlerini gerçekleştirdik. Bu boruları değiştirdikten sonra daha önce TOKİ'de gece 22 litre gözüken su tüketimi şuanda 5-6 litre arasına düştü. Gündüzleri de 35 litre olarak gözüken su tüketimi şunda 15 litreye düşmüş durumda. Demek ki bizim 20 litre gibi bir suyumuz toprağa karışıyormuş, bunu keşfetmiş olduk." ifadelerini kullandı.

BARAN: "TOKİ'NİN SUYU ARTIK İÇİLEBİLİR DURUMDA"

Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, gerçekleştirdikleri projeyle TOKİ'de çeşmelerden akan suyun içilebilir duruma getirildiğini söyledi. Baran, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Arsenik oranı, kireç oranı ve sertlik oranına sahip bir suyumuz vardı. Buradaki kuyumuzda saniyede 12 litreye tekamül eden bir oran vardı ve bu oran bizi kurtarmıyor diye biz buradaki kuyuyu kullanmıyorduk. Yaklaşık 5 gün önce bu kuyuyu faaliyete aldık ve klorlama işlemlerine başladık. Bu sayede 4-5 gündür TOKİ'deki evlerimizin çeşmelerine içilebilir durumda bir su basıyoruz." diye konuştu.

"AYNI SUYU AHMET KUDDUSİ MAHALLESİNE DE GÖNDERİYORUZ"

Bu bölgenin içme suyunun kalitesi konusunda Bor ilçe merkeziyle farkının kalmadığını söyleyen Belediye Başkanı Serkan Baran, "Şuanda TOKİ ve Saltuk mahallemizde 4 bin 600 vatandaşımız ikamet ediyor. Bunun haricinde Ahmet Kuddusi mahallemizin bir kısmına da buradaki kullandığımız suyun aynısını ulaştırmış bulunuyoruz."dedi.

"DIŞARIDAN SU ALMAYACAKLAR"

Seçim öncesinde bu konunun sözünü TOKİ halkına verdiklerini hatırlatan Başkan Baran, " İnşallah, TOKİ'de oturan vatandaşlarımızın bundan sonra dışarıdan su alma gibi bir durumları kalmamış oldu. Evlerine arıtma cihazları taktırmalarına gerek kalmadı. Biz, seçimden önce bu sözü kendilerine vermiştik. Çok şükür bu sözümüzü yerine getirdik. Bundan dolayı da çokta mutluyum. Bayramdan sonra da mevcut kuyumuzun yan tarafına yedek bir kuyu daha açacağız. Onu da yedekledikten sonra muhtemelen TOKİ'de oturan vatandaşlarımızın 30-40 yıllık su sıkıntısı bitmiş olacak. Buradan önce TOKİ halkımıza, sonrada memleketimize hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

BARAN: "SU ÇALIŞMALARIMIZ FATİH MAHALLESİNDE DEVAM EDİYOR"

Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, su konusuyla ilgili çalışmaların aralıksız devam ettiğini açıkladı. Baran; "Şuanda su ile ilgili çalışmalarımız Fatih mahallemizde devam ediyor. Mehmetçik mahallemizdeki alt yapı çalışmalarımızı bitirmiş bulunuyoruz. Orada da kaldırım ve asfalt çalışmalarına geçiyoruz. TOKİ'de su kanalları için açtığımız yerlerin tamiratı son bulmuş durumda. Sonraki dönemde de buraların asfaltlarının yenilenmesi konusunda da tretuvar çalışmalarımıza geçeceğiz. Bor Belediyesi olarak inşallah böyle sıkıntılı bir süreçte bu işlerinde üstesinde geleceğimize inanıyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber: Oğuz Eser

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (1)
İhsan gökçelik 3 yıl önce
Hemşerilerimiz her zaman en iyilere layıktır yapılan hizmetlere teşekkür eder devamını dileriz.