Bor'da koyunlara vahşi saldırı!

İlçemiz İftiyan mahallesinde hayvan yetiştiriciliği yapan Kasım Yavuz'a ait koyun sürüsüne vahşi hayvanlar saldırdı. 

ÖZEL HABER 06.09.2021, 13:47 06.09.2021, 13:58
Bor'da koyunlara vahşi saldırı!

İlçemiz İftiyan mahallesinde hayvan yetiştiriciliği yapan Kasım Yavuz'a ait koyun sürüsüne vahşi hayvanlar saldırdı. 
10 koyununun telef olduğunu, 3'ünün de yaralandığını ifade eden Yavuz, yetkililerden yardım istedi. 
Kasım Yavuz, Kendisi gibi hayvan yetiştiriciliği yapan bazı komşularının sürülerine de aynı tip saldırının gerçekleştiğini sözlerine ekledi.
10 KOYUN TELEF OLDU, 3 KOYUN YARALI
Yıllardır koyun yetiştiriciliği yaparak ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Kasım Yavuz, "Ben 60 yaşındayım. Uzun yıllardır bütün ihtiyacımızı bu hayvanlar sayesinde karşıladık. 10 tane koyunumuz şunda telef olmuş, 3 tane koyunda yaralı durumda. Bu saldırının insandan kaynaklı olduğunu düşünmüyoruz. Ama ne şekilde de olduğunu bilmiyoruz." dedi.
"KOMŞULARIMIZDA AYNI TÜR SALDIRI YAŞAMIŞ"
Çevrelerindeki hayvan yetiştiren komşularında bu tür saldırılar yaşadığını belirten Yavuz, "Burada bulunan komşumuzun bir kaç tane koyunu aynı bu şekilde bir saldırıyla telef olmuş. Bir kaç gün öncesinde de başka bir komşumuzun 2-3 tane koyunu bu şekilde telef olmuş. Bor'da böyle saldırılar mevcut deniyor ama, kimse bugüne kadar durum bu demedi, benim başıma gelince hepsini duymaya başladım." ifadelerini kullandı.
"MUHTARA DURUMU BİLDİRDİK"
Olay yaşandıktan sonra mahalle muhtarıyla irtibata geçtiklerini söyleyen Kasım Yavuz, "Olayı farkettikten sonra mahalle muhtarını aradık ve kendisine bilgi verdik. Daha sonra kayıtlı olduğumuz hayvan birliğine ulaştık fakat her hangi olumlu bir geri dönüş alamadık. Toplamda 80 adet koyunumuz vardı. Şuanda ölen ve yaralıları çıkarttığımızda bu sayı 67'ye düşüyor. Yetkililerimizden yardımlar bekliyoruz. Lütfen bize yardımcı olsunlar." diyerek sözlerini sonlandırdı.
Haber: Oğuz Eser

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)