Bor'da su sorunu çözüldü!

Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, ilçe genelindeki içme suyu alt yapı projesinin tamamlandığını açıkladı.

ÖZEL HABER 17.09.2021, 10:56 17.09.2021, 11:02
Bor'da su sorunu çözüldü!

Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, ilçe genelindeki içme suyu alt yapı projesinin tamamlandığını açıkladı.

Başkan Baran, Bor genelindeki asbestli boruların sağlıklı düktil borularla değiştirildiğini ve vatandaşların artık evlerindeki çeşmelerden rahatça su içebileceklerini söyledi.

BARAN: "BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜN"

İçme suyu hatlarının değişimi için 25 aydır gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, "Bugün benim için çok önemli bir gün. 25 aydır süren alt yapıyla ilgili bir çalışmamız vardı. Bor genelinde 46 kilometre asbestli boruyla alakalı şebekelerimiz vardı. Bizden önceki dönemlerde asbestli boruların 10 kilometrelik bir kısmı değişmişti. Bizde göreve ilk geldiğimizden beri Bor'u bu asbestli boruların tamamından kurtaracağımızı belirtmiştik. Bu boruları kullanırken ciddi anlamda hem sağlık, hem kayıp-kaçak, hem de zararımız vardı. Bunların hepsini toparlamak adına bu işe giriştik. 2019 yılının Ağustos ayında bu projemize başladık." dedi.

"TAMAMINI BELEDİYE PERSONELİMİZLE BAŞARDIK"

Asbestli borularının tamamının düktil borularla değiştirildiğini ve bu işlemi de Bor Belediye personeli ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Baran; "Bu projenin boruları değiştirme işinin tamamını Bor Belediyesi personelleriyle başardık. Uzun uğraşlar sonucunda düktil boru döşeme işlemlerimiz tamamlandı. Bor'da bir metre dahi artık asbestli borumuz kalmadı. Bundan sonra asbestli borudan geçen bir suyu kullanmayacağız." diye konuştu.

ÇEŞMELERDEN 'SAĞLIKLI SU' AKACAK!

Başkan Baran, evlerdeki çeşmelerden artık sağlık suyun akacağının müjdesini verdi. Baran; "Kanserojen dedikleri boruların içinden geçen bir suyumuz kalmadı. Tamamı sağlıklı su borularıyla değiştirildi. Bu proje hem sağlıkla ilgiliydi, hem de kayıp kaçak suyumuz çok fazlaydı. Depolarımız dolmuyordu, suyumuz yetişmiyordu kısacası gelen suyla, giden su arasında çok büyük farklar vardı. Yüzde 70'in üzerinde bir kayıp-kaçak suyumuz vardı. Şuanda biz bu rakamları yüzde 50'ye düşürmüş durumdayız. Önümüzdeki 15-20 gün içerisinde de gece saat 1'den sabaha kadar arkadaşlarımız ölçümler yapacak. Gece saatlerinde hangi mahallede ne kadar su tüketimi var biz bunların ölçümlerine başlayacağız."

"TELEFONLARIMIZ SUSMADI"

2019 yılında göreve geldiklerinde Bor'da su sıkıntısının bulunduğunu belirten Serkan Baran, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Göreve geldiğimizde suyun yetişmemesiyle ilgili sorunumuz vardı. Su yetişmediği için depolarımız dolmuyordu. Depo dolmayınca da basınç yapmıyordu ve ikinci, üçüncü katlara su çıkmıyordu. Mehmetçik, Fatih ve Orta Mahallelerimizde ciddi anlamda su sıkıntısı vardı. 2019 yılında arife ve bayram günlerinde telefonlarımız hiç susmadı. Sular akmıyordu, sular yetişmiyordu ve vatandaşlarımız şikayet ediyorlardı haklı olarak. Biz bu işi çözeceğiz dedik ve çok şükür ki bize nasip oldu. Depolarımız şuanda yüzde 90-95'in altına düşmüyor. Çok şükür bu yıl bir vatandaşımızın telefon açıp da suyunun akmadığını söyleyen olmadı."

60 YIL SU SORUNU YOK!

Değişen asbestli boruların yaklaşık 60 yıl hizmet edeceğini ve Bor'un artık su sorununun kalmadığını ifade eden Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, "Döşediğimiz borular 60 yıl dayanacak. Bor'u 60 yıl taşıyacak bir alt yapıya sahip olduk. Çok şükür artık ben alt yapıyla ilgili konuları unuttum. Sadece Sakarya caddesinde elektrik tellerini yer altına alma işimiz kaldı. Ondan sonra da üst yapıya geçeceğiz. Asfalt ve kaldırım çalışmalarımız devam ediyor, şehrin güzelleştirilmesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Onun yanında zaten artık sosyal işlere başlayacağız. Kovid belasından biran önce kurtulursak ve sosyal işlere başlarsak hemşerilerimiz için çok daha güzel olacağını düşünüyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber: Oğuz Eser

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (1)
Alidemiç 3 yıl önce
Emeği geçen en alt kademesinden en üst kademesine kadar emeği geçen BOR belediyesi veya dışarıdan emeği geçenlere ayrı ayrı ayrı tşkler daiyorum sağ olun var olun