Bor OSB'den yatırımcı ve girişimcilere davet

Yap-İşlet ya da Yap-İşlet-Devret Modeli Ticarethaneler Kurulması hedefleniyor

ÖZEL HABER 24.06.2021, 17:50 28.06.2021, 09:51
Bor OSB'den yatırımcı ve girişimcilere davet

Bor Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünden,yatırımcı ve girişimcilere yönelik yapılan açıklamanın tam metni şöyle ; "Her geçen gün büyüyen BOR Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içerisindeki ticari imara sahip alanlarda, sanayicilerimize hizmet vermek, verilen hizmetlerin kalite ve çeşitliliğini artırmak, sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu ürünlerin tedarik süreçlerini daha hızlı ve düşük maliyetli hale getirmek amacıyla yeni yatırımcılar eliyle yap-işlet ve yap-işlet-devret usulüyle yeni ticarethaneler kurulması hedeflenmektedir. 
İşletmelerin İhtiyaçlarına Göre Yer Tahsisi
Özellikle endüstriyel elektrik ve elektronik ekipman tamiri, mekanik tamir işleri, yedek parça ve hırdavat malzemeleri, inşaat malzemeleri, ekmek fırını içeren lokanta, et ürünleri ve manav reyonu içeren market, kargo merkezi, kafe, dış ticaret-danışmanlık-mimarlık ve inşaat ofisleri alanındaki başvurular öncelikli olarak değerlendirmeye alınacaktır. Belirtilen iş/faaliyet kolları dışında ticari yatırım yapmayı planlayan vatandaşlarımızın da başvuruları kabul edilecek ve OSB sanayi işletmelerinin ihtiyaçları doğrultusunda uygunluğuna göre yer tahsisleri yapılabilecektir. 
Tahsisi gerçekleştirilecek alanlarda inşa edilecek ticari işletmelerin inşaat maliyetleri, yatırım yapmak isteyen gerçek ya da tüzel kişiler tarafından karşılanacak olup OSB yönetimi ve yatırımcı tarafından mutabık kalınacak sürece, aidat-elektrik-su giderleri haricinde herhangi bir kira bedeli talep edilmeyecektir.
Ön Talep Formu İnternet Üzerinden Doldurulacak
Aşağıdaki linkte yer alan “Ticari İşyeri Ön Talep Formu” nun23.07.2021 tarihine kadar doldurulmasına ve Müdürlüğümüze elden teslim edilmesine müteakip olarak ilk başvurular alınacak ve Müdürlüğümüzce yapılan ön inceleme akabinde uygun görülen talep sahipleriyle iletişime geçilerek geçici teminat bedellerinin yatırılmasıyla birlikte ön tahsis süreci başlatılacaktır. 
Girişimci ile Müdürlüğümüz arasında mutabık kalınan yatırımlar kesinleştikten sonra girişimci taleplerini karşılayacak bir mimari proje Müdürlüğümüz tarafından hazırlatılacak ve girişimcilerimizin projeye uyumlu olarak inşaat faaliyetlerini tamamlamaları için inşaat ruhsatları verilecektir. İnşaat sürecinin projeye uygun olarak tamamlanmasından sonra işyeri açma ve çalışma ruhsatları verilerek ticari faaliyetlerine başlayacaklardır. " Şeklindeki ifadelerle açıklama sonlandırıldı.

Haber: Oğuz Eser

TİCARİ İŞYERİ ÖN TALEP FORMU İNDİR!

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)