ÖZEL HABER | Bor'da mahalleler güzelleşiyor

Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, Mehmetçik ve Ahmet Kuddusi mahallelerinde devam eden çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

ÖZEL HABER 12.06.2021, 16:53 12.06.2021, 18:06

Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, Mehmetçik ve Ahmet Kuddusi mahallelerinde devam eden çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Başkan Baran, gazetemize yaptığı özel açıklamalarda, çalışmaları yerinde değerlendirdi.

İLK KEZ KALDIRIM ÇALIŞMASI YAPILDI

Mehmetçik ve Ahmet  Kuddusi Mahallelerinde ilk defa kaldırım çalışması yapıldığını belirten Başkan Baran ; "Geçmiş başkanlarımız da çeşitli hizmetlerde bulunmuşlar ama burası imara girdiği günden beri,imar planına uygun kaldırımları yoktu.Mehmetçik mahallesi uzun süredir hizmet alamayan mahallelerden birisiydi. Bu sene 2021 yılı için Mehmetçik ve Ahmet Kuddusi mahallesi ,sonra Fatih ve İftiyan mahallerine geçeceğiz inşallah.Şimdi önceliğimiz asfalt çalışmasına başlamadan önce,altyapının bitirilmesi gerekiyor.Biz burada kış içerisinde su hatlarının değişmesi gereken yerleri değiştirdik. Üzerinden de bir kış geçmesi gerekiyordu o hatların oturması lazım,daha sonra tekrar düzeltme işlemi yapılıp asfaltlanmasına geçeceğiz.Tabi Asfaltlamanın da kendi içerisinde bir takım kuralları var.Yani Asfaltın sınırlandırılması gerekiyor bunun için de kaldırımların tamamlanması gerekiyor. Mehmetçik ve Ahmet  Kuddusi Mahallelerinde bu çalışmalara başladık.Bunların tamamını Belediye marifetiyle yapmıyoruz.Dışarıdan hizmet alımı yapıyoruz.İhale edilmişti bu işler.Şimdi aşağı yukarı 30-40 kişilik bir ekip Bordür  çalışması yapıyor,burada 12 kişilik baskı beton ekibimiz var.Ayrıca Belediyemiz fen İşlerine bağlı personellerimiz de burada dolgu ve sıkıştırma işlemlerini yapmaktadır. Şu an Mehmetçik ve Ahmet  Kuddusi Mahallelerinde çalışan toplam personel sayısı,taşeron işçiyle beraber 100 kişiye yakın oldu yani ciddi bir çalışma yapıyoruz.Önümüzdeki günlerde asfalt çalışmasına başlayacağız.Asfalt çalışması bu işlemlerden daha hızlı yürüyeceği için önden bu işlerin yol kat etmesi gerekiyordu.Arkadaşlarımız aşağı yukarı bir aydır Mehmetçik mahallesinde çalışmalarına devam ediyor.Baskı Beton tercih ettik,yine 6-7-8 santim beton atıyoruz,beton üzerine de zemin sertleştirici,boya ve cilası uygulanarak baskı beton yapıyoruz." dedi.

"MEHMETÇİK MAHALLESİNDE 52 KM'LİK KALDIRIM VAR"

Baskı betonu tercih etmemizin bir sebebi  de, çok kullanılacak kaldırımlar değil bunlar aslında sadece belli olsun ve buraya bir şehir havası katsın istiyoruz diyerek sözlerini sürdüren Belediye Başkanı Serkan Baran; "Tabi bunu kilitli parkeyle biraz daha uygun fiyatla yapılabilme ihtimali var. Ama kilitli parkede içerisinden çıkan yabani otlarla ilgili mücadele etmemiz gerekiyor. Bu da bizim için ciddi bir zaman kaybına sebep oluyor. Kilitli parkede tamir yapıldığında çokta sağlıklı sonuçlar elde edemiyoruz. O yüzden en mantıklısı bize baskı beton geldi. İnsanlar için yürüyüş konforu oluştursun istedik. Çocuklar okula gidip gelirken yol kenarlarını kullanmak zorundalardı. Artık onların öyle bir derdi kalmadı. O yüzden bizim içinde önemli bir uygulama ve yatırım olacak. Hiç üşenmeden ölçtürdük ve Mehmetçik mahallemizde 52 kilometrelik bir kaldırım ağımız ve 26 kilometre bir yol ağı var anlamına geliyor. Benim tahminimce de bu mahallelerimizde de 20 kilometrelik bir asfaltlama çalışmamıza ihtiyaç var. Önümüzdeki günlerde de bunlara başlamak istiyoruz. Belediye olarak bu mahallerimizde devam eden işleri tamamladıktan sonra çöp toplama ve temizlik işlemleri olacak. Hepsini tamamladıktan sonra Mehmetçik ve Ahmet Kuddusi mahallelerimiz gerçekten bir şehir havasına bürünecek. İnşallah memleketimiz ve burada yaşayan vatandaşlarımız için hayırlı olur diyorum."  şeklinde konuştu.

BARAN: "POGRAMIN İLERİSİNDEYİZ"

Gerçekleştirilen çalışmaların hazırlanan program takviminden önde gittiğini belirten Başkan Baran; "Biz bu programları yaparken hava yağışlarını göz önüne almıştık. Hava muhalefetinden dolayı belki bir hafta, on gün gibi bir süre çalışma yapamazsak diye hesap ediyorduk. Şuanda olmamız gerekenden 5-6 bin metre daha ileriden gidiyoruz. Ne kadar hızlı ve ne kadar erken biterse buradaki vatandaşımızın derdi de o kadar erken bitecektir.  Bazen toz, kir gibi durumlar insanların sabırlarını zorluyor. Ama eminim ki herkes şunu iyi biliyor bunlar bittikten sonra bize dua edecekler. Herkes çok daha konforlu kaldırıma ve yola kavuşacak. O yüzden biz elimizden geldiği sürece hızlı hareket etmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"PERSONELLERİMİZ ÖZVERİLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR"

Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, hizmet veren personellerini büyük bir özveriyle çalıştıklarını söyledi. Baran; "Mesai saatlerimiz bitse bile arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyor. Devletimizin belirlediği mesai saatleri 10 ila 4 arasındaydı. Bizim belediye olarak iş yapacak zamana ihtiyacımız var. Bu havaları kaçırmamamız lazım. Normalde belediye personelimiz 9-5 çalışıyor. Ama taşeron işçilerimiz de 7'ye kadar çalışmaya devam ediyor." dedi.

"MAHALLELER TANINAMAYACAK HALE GELECEK"

Yapılan hizmetlerle her iki mahallenin de tanınamayacak hale geleceğini belirten Başkan Serkan Baran; "Yaklaşık bir ay içerisinde bu mahallelerimiz tanınamayacak hale gelecek. Asfaltlama çalışmalarımız tamamlandıktan sonra çizgi çalışmaları yapacağız, bordürleri boyayacağız, sokak girişlerine levhalar takacağız, güneş enerjili lambalarını takacağız. Burası Avrupa şehriymiş gibi tanınmaz hale gelecek. Ondan sonra bu uygulamaların hepsini diğer mahallelerimize yapacağız. Tabi bunlar için zamana ihtiyacımız var. Bunları nakış işler gibi işlemek zorundayız. Her bir bordür taşı 75 kilogram. Günde bir insanın 100 adet taşıdığını düşünürsek, 7 bin 500 kilogram taşımış demektir. Allah razı olsun hiç biri oflamadan çalışıyor. İnşallah memleketimiz için hayırlı olacağını ümit ediyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.

VATANDAŞLAR'DAN BAŞKAN BARAN'A TEŞEKKÜR

Mehmetçik ve Ahmet Kuddusi Mahallelerinde oturan vatandaşlar, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran'a teşekkür ettiler. Gazetemize konuşan mahalle sakinlerinden Muzaffer Özer; "Mahallemizi bu hizmetlerle daha ileriye götüren başkanımıza teşekkür ediyorum. Ben 27 yıldır bu mahallede oturuyorum. Mahallemize hizmetler daha yeni başladı. Bu mahallemiz çok geri kalmıştı. Hastanelerin olduğu bir mahallenin bu şekilde durması çok üzücüydü. Mahallemizi bu şekilde düzene soktuğu için belediye başkanımız Serkan Baran'a çok teşekkür ederim. Başkanımızın işi gücü rast gelsin." dedi. 

Bir diğer mahalle sakini Saadet Sarıkaya ise, "40 yıldır bu mahallede oturuyorum. Başkanımızın kendisi de, hizmeti de çok iyi. Allah kendisine uzun ömürler versin. Biz başkanımızdan çok memnunuz. Kendisinden her hangi bir şikayetimiz yok. O da bizim için çalışıyor. Allah ömür verdiği sürece kendisinin arkasındayız." şeklinde konuştu. 

Haber: Muharrem Temel

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)