CHP'li Kadınlar, Meclis'teki Tiyatro Skandalını Protesto Ettiler

Meclis Başkanlığı taraflarından kadın oyuncuların sahneden indirilmesi CHP Kadın Kolları tarafından birçok ilde olduğu gibi Niğde CHP Kadın Kolları tarafından da protesto edildi.

SİYASET 02.04.2018, 09:55 02.04.2018, 09:55
CHP'li Kadınlar, Meclis'teki Tiyatro Skandalını Protesto Ettiler

Meclis Başkanlığı taraflarından kadın oyuncuların sahneden indirilmesi CHP Kadın Kolları tarafından birçok ilde olduğu gibi Niğde CHP Kadın Kolları tarafından da protesto edildi.

CHP Niğde il binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Kadın Kolları Niğde İl Başkanı Nevriye Sayın TBMM'de 18 Mart Çanakkale Anması için hazırlanan tiyatro gösterisinde rolleri olan kadın oyuncuların sahneye çıkması Meclis Başkanlığı tarafından engellendi. Günler öncesinden gece yarılarına kadar prova yapan kadınlar, gösteriye bir saat kala sahneye alınmamasına ve görevliler tarafından engellenmesine sesiz kalamayız ve bu uygulamayı asla kabul etmemiz mümkün değildir ’dedi

"Sorumlular derhal istifa etsin"

Yapılan basına açıklamasında yaşanan olayların adım adım karanlığa gidişimizin ayak sesleridir ifadelerine yer veren Başkan Sayın , "Kadından korkan, kadın-erkek eşitliğini hiçe sayan, kadını yok saymaya çalışan bu zihniyeti kınıyoruz. Bu uygulamalara artık dur demeliyiz. Kadına, laikliğe, özgürlüğe düşman bu zihniyeti kabul etmiyoruz. Sorumlular derhal istifa etsin" diye konuşarak, yaşandığı iddia edilen olayın sorumlularının istifa etmesini istedi.

"Bu yapılan uygulama anayasaya aykırıdır"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni Anma Günü nedeniyle düzenlenen tiyatro gösterisinde kadın oyuncularının sahne çıkmasının engellendiği iddiasını savunan CHP Niğde Kadın Kolları Başkanı Nevin Sayın , "Günler öncesinden gece yarılarına kadar prova yapan kadınlar gösteriye bir saat kala sahneye alınmadı. Atatürk'ün resmi dahi istenmedi, oyunun süresi 12 dakikadan 4 dakikaya düşürüldü. Erkek oyuncular, performanslarını sergilerken kadın oyuncular konukların arasında yer aldı. 29 Mart günü gerçekleşen bu olay, kadın erkek eşitliği çerçevesinde kabul edilemez. Bu uygulama anayasaya aykırıdır." ifadelerini kullandı.

Sayın sözlerini şöyle sonlandırdı: "Kadın ve erkeği bir arada görmek istemeyen zihniyet bilsin ki, sahneye bir kere çıktık, bir daha inmeyiz. Biz kadınlar Atatürk'ün kurucusu olduğu, kadınların seçme ve seçilme hakkı aldığı Millet Meclisi'nde uygulanan çağdışı kararı protesto ediyoruz."

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)