Gültekin'den Dünya Engelliler Günü Mesajı

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

SİYASET 12.05.2020, 16:48 12.05.2020, 16:50
Gültekin'den Dünya Engelliler Günü Mesajı
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Milletvekili Gültekin mesajında: ‘’ Engelli Kardeşlerimiz hayatın her alanında karşılaştıkları sorunlara rağmen gösterdikleri üstün gayret çaba ve azimleri ile büyük işlere imza atmaktadırlar. Onlara fırsat verildiğinde ve imkânlar sağlandığında neler başarabileceklerini açık bir şekilde ortaya koymaktadırlar. Engelli bireylerimizde diğer bireyler gibi eşit muamele, yaşamlarını bağımsız sürdürme ve toplumun bir parçası olma gibi haklara sahip olmaları gerekir. Bizim üzerimize düşen görev de, engelli vatandaşlarımızın bu haklara sahip olmaları için imkân ve fırsat sağlamaktır. 
Fırsat eşitliği ve imkânlar sağlandığında neler başarabileceklerini açık bir şekilde ortaya koyan bu kardeşlerimizin hedeflerine ve hayallerine ortak olarak, yaşamlarına katkı sunacak faaliyetlerde bulunmak her zaman ortak sorumluluklarımızın başında gelmelidir” dedi.
Hakları Sahiplerine Teslim Ediyoruz…
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın da sık sık vurguladığı üzere “Bizler engelli kardeşlerimizle ilgili eksikliklerin giderilmesini bir lütuf olarak değil, hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak görüyoruz.
Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız, engelli olarak doğmak veya sonradan engelli olmak kişilerin kendi seçimi ve isteği değildir!  Ama şu an bedensel engeli olmayan herkes her an için bir engelli adayıdır. Bu nedenle engelleri ortadan kaldırmak, bu yönde çaba sarf etmek ve hayatı engelliler adına daha yaşanabilir kılmak duyarlı tüm toplumların ortak sorumluluğudur.
 ‘Önce insan’ diyen, insanı ‘yaratılmışların en şereflisi’ olarak gören bir geleneğin mensupları olarak bizler, her konuda engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem verdik. 
Asıl zihindeki ve kalpteki engelleri kaldırmak lazım diyen Gültekin; ‘’ Bu kardeşlerimizle ilgili sorunların çözümü için son 18 yılda önemli adımlar attık. Okullarımızı, şehirlerimizi, sokaklarımızı, eğitim materyallerini yeniden düzenleyerek, yeniden inşa ederek, engelli kardeşlerimizin eğitiminin ve sosyal hayatın önündeki engelleri ortadan kaldırdık, kaldırmaya da devam ediyoruz.” dedi.
AK Parti’nin Türkiye’de sosyal devletin öncüsü olduğunu dile getiren Gültekin: “Kurulduğumuz ilk günden itibaren sosyal devletin en önemli alanlarından biri olan engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeyi temel önceliklerimiz arasına aldık. Toplumda engellileri saklayan bir anlayıştan engellileri topluma kazandıran, hatta bizlere ders veren bir noktaya geldik. Mesele insan olunca, insanın gönlüne dokununca her şey değişiyor. Onun için önce gönüldeki ve zihindeki engelleri kaldıracağız” dedi.
AK Parti olarak bu gelişmişliğin önündeki her türlü engeli kaldırmayı ve eşit vatandaşlık temeline dayanan ortak yaşam alanları oluşturmayı önemsiyoruz. 18 yıldır olduğu gibi bundan sonra da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde, engelli vatandaşlarımıza en ileri yaşam standartlarını üreten, hak temelli politikalar üretmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle engelli kardeşlerimiz ve onları hayatlarının hiçbir anında yalnız bırakmayan kıymetli ailelerinin ‘Engelliler Haftasını' tebrik ediyor, huzur dolu bir yaşam diliyorum’’ dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (1)
Tarık Yıldızer 4 yıl önce
Sene 2012'den 2020'ye kadar engelli memurluğa başvuruyorum doğru düzgün bir işim yok beş senelik bir işe ihtiyacım var sağ kolum sakat 2009'da geçirdiğim trafik kazası nedeniyle oldu sayın bakanım üç çocuğum var ricamız işimiz yok.