Üst Geçit Var, Geçen Yok!

İlçemizde trafiğin yoğun olarak seyrettiği Bor-Niğde yolundaki üst geçidin yayalar tarafından kullanılmaması dikkat çekiyor.

ÖZEL HABER 25.01.2021, 09:42 25.01.2021, 09:47
Üst Geçit Var, Geçen Yok!

 

İlçemizde trafiğin yoğun olarak seyrettiği Bor-Niğde yolundaki üst geçidin yayalar tarafından kullanılmaması dikkat çekiyor.

Her hangi bir can ve mal kaybının yaşanmaması için yapılan üst geçit, vatandaşlar tarafından kullanılmıyor.

KULLANAN YOK!

Bor-Niğde yolu üzerindeki yoğun trafik dolayısıyla  yayaların can ve mal güvenliği düşünülerek yapılan üst geçidi kullanan yok. Alınan bütün önlemlere rağmen vatandaşların üst geçidi kullanmayarak, araçların arasından karşıdan karşıya geçtikleri gözlemlendi. Durum böyle olunca da alınan bütün önlemlere rağmen, yayaların sorumsuzluğu trafik kazalarına davetiye çıkartıyor.

ÖNLEMLER ALINDI AMA...

Üst geçidin yapılmasıyla birlikte, orta refüjden vatandaşların karşıdan karşıya geçmelerini engellemek amacıyla gerekli önlemler alındı. Özellikle üst geçit çevresine tel örgüler yapıldı. Tel örgülere rağmen vatandaşların üst geçidi kullanmamaları adeta pes dedirtti.

TEL ÖRGÜLER TEK TEK KIRILDI

Can ve mal kaybının önüne geçilmesi için ve aynı zamanda karşıdan karşıya geçişlerde üst geçidin kullanılmasını teşvik edecek olan tel örgüler kimliği belirsiz kişilerce kırıldı. Tellerin kırılmasıyla birlikte vatandaşların üst geçidi kullanma yerine, buraları kullandığı görüldü. Kullanılmayan üst geçidin etrafında özellikle okullar, resmi kurumlar ve evlerin bulunduğu görülürken, kırık tel örgülerin olduğu yerden karşıdan karşıya geçen vatandaşlar, seyir halindeki otomobillerin önüne çıkarak sürücülere zor anlar yaşatıyor.

SÜRÜCÜLER DURUMA TEPKİLİ!

Haber yaptığımız esnada yanımıza gelerek durum hakkında bilgiler alan sürücüler, üst geçidin bulunduğu orta refüjün tamamına tel örgülerin yapılması gerektiğini savundular. Konu hakkında görüşlerini aldığımız sürücüler, "Zaman zaman bu bölgeden geçerken karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalar araçların önüne atlayarak trafiği ve kendi canlarını tehlikeye sokuyorlar. Sürücülerinde buradan geçerken okul gibi yerlerin olduğunu düşünmeleri gerekiyor. Özellikle okul giriş ve çıkışlarında buranın güvenliğinin artırılması büyük önem arz ediyor. Yetkililerimizden orta refüjün tamamının tel örgü ile kapatılmasını istiyoruz. Niğde'de ki orta refüjlerde yapılan çelikten örgüler gibi yapılması herkesin yararına olur. Bu sayede üst geçidin kullanılması daha da çok artacaktır." dediler.

Haber: Oğuz Eser

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)