Güvercin sevenler dernek çatısı altında buluşuyor

Niğbor Şebab Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Eray Burmacı, dernek faaliyetlerini anlattı.

ÖZEL HABER 28.06.2021, 09:55 13.07.2021, 05:46
Güvercin sevenler dernek çatısı altında buluşuyor

Burmacı, derneğin 2019 yılında kurulduğunu ve 81 ilden vatandaşların açılışa geldiğini söyledi.

BURMACI: "ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK"

Başkan Eray Burmacı, gazetemize yaptığı özel açıklamalarda; "2019 yılında bu derneğin açılması için başvuruda bulunduk. Bundan 10 yıl önce başka bir derneğimiz vardı ve feshini vermişlerdi. Bizde artık böyle bir derneğe ihtiyaç duyulduğunu hissettik. Bunda elimizi taşın altına koyarak gittik başvurduk ve derneğimizi hayata geçirdik. Derneğin kurulmasında en büyük katkısı olan Bor Belediye Başkanımız Serkan Baran'a çok teşekkür ediyorum." dedi.

"GENÇLER İÇİN İYİ BİR ALTERNATİFİZ"

Dernek Başkanı Eray Burmacı, gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak için iyi bir alternatif olduklarını belirtti. Başkan Burmacı, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Bizim bu derneği kurmamızın amacı, gençleri bu tarz hobilere yönlendirmek. Onların kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak. Gelip derneğimizde oturup çay içmelerini, sohbet etmelerini istiyoruz. Derneğimizde kuşlarımızı sergiliyoruz, arkadaşlarla oturup istişareler yapıyoruz."

"BU DUYGU ANLATILMAZ YAŞANIR"

Güvercin beslemenin maddi yönlerinin olduğu kadar keyfinin de çok güzel olduğunu belirten Niğbor Şebab Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Eray Burmacı; "Bu işin evet maddi yönü var. Ama bunun keyfi insana ayrı bir zevk veriyor. Genç arkadaşlarımızda bu işi maddi anlamda düşünmesinler. Güvercin almaya gücü olmayan arkadaşlara her zaman kapımız açık, kendilerine güvercinde hediye edebiliriz. Sırf kendilerini bu işe teşvik etmek için. Bu çok güzel bir hobi. Bu duyguyu anlatmak istiyorum ama anlatılmaz yaşanır." diye konuştu.

BOR VE NİĞDE'DE GÜVERCİNE RAĞBET VAR

Bor ve Niğde'nin güvercin beslemeye hevesli şehirler olduğunu belirten Başkan Burmacı; "Bor ve Niğde'de güvercin besleme işine aşırı derecede yoğun bir ilgi söz konusu. Derneğimizi de bu yüzden kurduk. Şuanda 35 adet üyemiz var. Günden güne de bu sayı artmaya devam ediyor. Aramıza katılmak isteyen arkadaşlarımızda var. Pandemi dolayısıyla derneğimiz kapalıydı fakat 1 temmuz'dan itibaren derneğimizi tekrardan açacağız. Üye olmak isteyenleri de bekliyoruz, kendilerini derneğimize üye yapabiliriz." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber: Oğuz Eser

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)