Başkan Özkan, Dökme Suyuyla Değirmen Dönmez

Niğde Belediyespor’un yaşadığı maddi sıkıntıları ve kulübün satılmasını değerlendiren Niğde belediye Başkanı Rifat Özkan, Niğde belediyesinin yasal olarak bütçesinden direk takıma aktarma yapılamadığını bir sisteme oturtturacaklarını belirtirken dökme suyuyla değirmen dönmeyeceğini söyledi.

SPOR 16.11.2017, 15:00 16.11.2017, 15:05
Başkan Özkan, Dökme Suyuyla Değirmen Dönmez

Niğde Belediyespor’un yaşadığı maddi sıkıntıları ve kulübün satılmasını değerlendiren Niğde belediye Başkanı Rifat Özkan, Niğde belediyesinin yasal olarak bütçesinden direk takıma  aktarma yapılamadığını bir sisteme oturtturacaklarını belirtirken dökme suyuyla değirmen dönmeyeceğini söyledi.

Niğde Belediyespor bizim iftarımız diyen Başkan Özkan, “ Sırası geldiğinde 5 bin kişinin stada dolup maçı izlemesinde ve galip geldiğinde hep beraber heyecanı hissettiğimiz Niğde Belediyespor’a sonuna kadar sahip çıkacağız. Yapılan dedikodular oluyor ve onlara kesinlikle aldırmayın. Biz Niğde Belediyespor’a bundan sonra halkın kendisinin de sahipleneceği ve bir daha maddi sıkıntıların ortaya çıkmayacağı bir sisteme oturtturmak istiyoruz. Niğde Belediyespor kulübü profesyonel bir kulüptür. Yasa gereği belediyemiz amatör kulüplerle ilgili maddi imkanlar sağlıyor. Ama biz bahane edip Niğde Belediyespor ile ilgilenmezlik yapmayacağız. Sayın valimiz, il başkanımız ve siyasilerimizle birlikte takımımızın maddi sıkıntılarını nasıl aşabileceğimize dair birkaç proje ürettik.  Yakın bir zamanda takımızın bir daha maddi sıkıntı yaşamaması için bir takım projeler ürettik ve bunları yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Önümüzdeki ay futbolculara yapılacak olan yaklaşık 600 Bin TL değerindeki ödemeler konusunda da konuşan Başkan Özkan; “ biz belediye olarak hepsinden haberimiz var. Toplantıya katılan konsorsiyum ve Niğde Belediyesi olarak bunu çözüme kavuşturacağız” diye konuştu.

Başkan Özkan kamuoyunda Niğde belediyesinin Niğde Belediyespor’a bundan sonra destek verilmeyecek söylentilerini de cevaplayan Özkan, “ biz belediye olarak vermeyeceğimiz şeklinde değil ama biz bir daha sıkıntı çıkmaması üzerine geçtiğimiz günlerde sayın valimiz başkanlığında bir toplantı yaptık. Bu takımda yaşanan maddi sorunların bir daha yaşanmaması üzerine bir sisteme kavuşturacağız. Şunu ifade edeyim profesyonel bir takım olmasından dolayı doğrudan belediyenin bütçesinden aktarmak yasal olarak mümkün değil.  Ama biz etrafımızdaki iş adamlarını seferber ederek Niğde Belediyespor’un güzel bir yere kavuşturacağız” şeklinde konuştu. Yani dökme suyuyla değirmen dönmez.  Valilikte yapılan konsorsiyumda önümüzdeki ay içerisindeki futbolcularımızın ödemelerini biliyoruz ve yaptığımız çalışmalarda o ödeme şekline göre ayarladık” dedi.

Başkan Özmen, Satılma Söz Konusu Değildir

Niğde Belediyespor Kulüp Başkanı Bayram Özmen, son günlerde Niğde Belediyespor satılıyor söylentilerine açıklık getirerek,: “Şuan için kulüple ilgili bir satılma söz konusu değildir. Süleyman Hurma ile kulübümüzün bir görüşmesi oldu. Fakat fiyat konusunda bir konuşma söz konusu değil” dedi.

Niğde Belediyespor’un 2,5 milyon lira borcu olduğunu anlatan Başkan Özmen: “ söz konusu borcun büyük bir çoğunluğunu oyuncu alacakları oluşturmakta. Geriye kalanda bizim borç olarak aldığımız bazı arkadaşlarımız var toplam 2,5 milyon lira bir borcumuz var. Bu borcun 1 milyon kadarı oyuncu peşinatları olarak ocak ayı içerisine kadar ödenmesi gereken çeklerimiz mevcut. Maç başı alacakları da mevcut.  Niğde Belediye spor bu şehrin takımıdır. Bu şehrin marka değeridir, bu şehrin tanıtımı noktasında en büyük araçlardan bir tanesidir.  Son günlerde kamuoyunda kulüp satıldı satılıyor gibi bazı şeyleri bizler duymaktayız. Niğde Belediyespor olarak,  geçtiğimiz hafta içerisinde bazı arkadaşlar vasıtasıyla Süleyman Hurma’ya kulüp satıldı gibi sözler duyuyoruz. Böyle bir şey şuana kadar söz konusu değil. Niğde Belediyespor’un tesisi yok. Niğde Belediyespor idmanlarını maç oynadığı bir statta yapan bir takım, bu yüzden Niğde Belediyespor tesis anlamında  tesis yoksunu bir kulüp diyebiliriz. Kulüple alakalı maddi anlamda bazı problemler çözüldüğünde Niğde Belediyespor’un önün açık olduğunu söylüyorum. Şuan için kulüple ilgili bir satılma söz konusu değildir. Bir görüşme olmuşmudur, doğrudur Süleyman Hurma ile kulübümüzün bir görüşmesi oldu. Fakat fiyat konusunda bir konuşma söz konusu değil. Böyle bir konuşma olmadı. Sadece Süleyman bey buraya geldiler, statta ve tesisleri inceledi.  En büyük eksikliğinin stat ve tesis olduğunu bu şartlarda biraz zor olduğunu söyledi. Kendisi ve kulübümüz arasında  rakamsal bir şey söz konusu değil. Niğde Belediyespor yönetimi olarak bizde elimizden geldiği ölçüde takımımızı ayakta tutmak adına gayret içerisindeyiz. Bu bizim tek başımıza yapacağımı şeyler değil, sonuçta bizimde imkanlarımızın sınırlı olduğunu biliyoruz. Yetkililerimizden Niğde Belediyespor’un bu şehrin takımı olarak ayakta tutulmasının şehrimiz açısından katkı sağlayacağına inanıyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte bazı sıkıntılar atlatıldığında düzlüğe çıkmış olacağız”

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)