Masterler Federasyon Kurdu

Niğde’de Kayseri, Kırşehir, Yozgat ve Aksaray illerinden oluşan 12 derneğin katılımı İle Anadolu Masterler Dostluk Federasyonu kuruldu.

SPOR 20.01.2020, 14:41 30.01.2021, 22:24
Masterler Federasyon Kurdu

Niğde’de Kayseri, Kırşehir, Yozgat ve Aksaray illerinden oluşan 12 derneğin katılımı İle Anadolu Masterler Dostluk Federasyonu kuruldu.

Merkezi Niğde olarak kurulan Federasyonun İlk Genel Kuruluna Niğde Masterler ev sahipliği yaptı.  Niğde Grand Otel de düzenlenen kurulda, Yönetim Kurulu Başkanlığına S. Ahmet Buğdaycı seçildi. Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen S. Ahmet Buğdaycı, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘‘ Master futbolu ülkemizde hızla gelişmekte olup spor kulübü dernekleri de hızla yaygınlaşmaktadır. Bu doğrultuda orta Anadolu’da güçlü bir birlik oluşturma adına 12 dernek katılımı ile federasyonumuzu kurduk ve birkaç yıl içerisinde çok daha büyük bir federasyon olacağız.  Bundan sonra da hale hazırda çalışmaları devam eden Türkiye geneline hitap eden bir konfederasyon betexper kuracağımızın da bilgisini vermek istiyorum. Bu konfederasyonla da Türkiye Masterler ligini resmi olarak başlatmış olacağız. Bu derneklerin, birliklerin kurulma amacı,  öncelikle bulunduğu ilde, sayın spor bakanımızın da belirttiği gibi herkese spor yapma olanaklarını geliştirmek, imkan vermek, olanak sunmak, aile büyüklerine spor yaptırarak çocukları spora özendirmek, federasyonlar sayesinde iller arası organizasyonla kültür kaynaşmalarını sağlayarak  milli birliğe katkı sunmak, bu sayede insanlarımızı kahve köşelerinden spor sahalarına çekmek, ailelerimizi ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya katkı sunmak gibi  güzellikleri insanlara sunmaktır. Anadolu Masterler Dostluk Federasyonumuzun ilimize ve orta Anadolu bölgemize hayırlı olsun diyorum.’’ dedi.

 

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (1)
Ali Tunç 4 yıl önce
hayırlı olsun.